Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen enof cranberrys

Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen enof cranberrys

Smulweb imageSmulweb

Een winterse stamppot van rode kool met gemengde noten en rozijnen en/of cranberries. Met een vleugje kaneel en een scheutje azijn. Heerlijk comfort food voor deze koude dagen.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Stamppot rode kool met gemengde noten en rozijnen enof cranberrys op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snij of schaaf de rode kool. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  2. Breng de aardappelen, kool en appels met een kaneelstokje aan de kook in een pan met water. Laat dit ongeveer 20 minuten koken, in ieder geval tot de kool zacht genoeg is.
  3. Giet het water af en haal het kaneelstokje eruit.
  4. Voeg melk, boter, peper, zout, nootmuskaat, azijn, noten en rozijnen toe en stamp alles door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Groente Kool Rode kool