Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Ambachtelijke saucijzenbroodjes superlekker op tafel.
- Laat gehakt op kamertemperatuur komen en doe in een kom. Week brood even onder de kraan en voeg toe. Voeg 1 ei toe. Voeg knoflook geperst toe, de mosterd, sambal, ketjap manis, gember- en uienpoeder, ketoembar (korianderpoeder) en flink zwarte peper en zeezout. Meng dit met je handen flink door elkaar zodat er een stevig mengsel ontstaat.
- Neem ontdooid bladerdeeg en leg ze op een schoon werkblad. Rol nu met je handen van het gehaktmengsel 10 gelijke worstjes (is precies genoeg). Leg ze rechts op elk plakje bladerdeeg en rol ze naar links op. Druk het uiteinde aan met een vork.
- Kluts het tweede ei en strijk dit erover. Heteluchtoven voorverwarmen op 195 graden, leg ze op een rooster en bak ze in 25 minuten gaar en krokant bruin.
- Je hebt nu tien heerlijke saucijzenbroodjes. Ook geschikt om in te vriezen en snel weer op te warmen. Wel liefst weer binnen 2 weken gebruiken.