Snert (erwtensoep)

Snert (erwtensoep)

Smulweb imageSmulweb

Niets zo lekker als een warme kom snert na een frisse wandeling. Maak de beroemde hollandse erwtensoep met ongesneden vlees, groenten, kruiden en rookworst. Laat de soep rustig twee uur koken zodat alle smaken goed samenkomen. Brrrrrr.. wat een lekkere erwtensoep!

120 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij
  • 1 el Lavas
  • 5000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Snert (erwtensoep) op tafel.

  1. Zet het water op het vuur en voeg de uiensoep en het bouillonblokje toe. Voeg de erwten en het ongesneden vlees toe en laat dit koken.
  2. Wanneer de erwten zachter zijn geworden en goed geweekt hebben, haal je het vlees eruit en snijd je dit in stukjes.
  3. Voeg de groenten en het vlees (en ook de rookworst in stukjes) en alle kruiden toe aan de pan. Laat dit nu twee uur koken.
  4. Verwijder zo nodig het thee-ei met kruidnagelen en de twee laurierblaadjes uit de pan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep