- 1500 g Runderborst
- 2000 ml Water
- 2.5 tl Korianderzaad
- 7.5 g Salpeter natriumnitraat
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Zelf corned beef maken op tafel.
- Doe alle ingrediënten voor de pekel in een pan en breng aan de kook. Zodra zout en suiker is opgelost, laat dit afkoelen en controleer de zoutgehalte door er een ei in te doen. Als het ei bovenop drijft, is het zout genoeg. Anders los je nog wat zout op in de pekel.
- Doe het vlees in een plastic bak en doe knoflook erbij.
- Doe een schaaltje op het vlees en doe deksel op de bak, zodat het vlees helemaal onder pekel staat.
- Laat borstlap aan 1 stuk 5-6 dagen in de pekel staan en bij borstlap plakken voor 2-3 dagen.
- Keer het vlees elke dag om zodat kruiden en specerijen beter kunnen verspreiden.
- Was het vlees goed af om alle zout te verwijderen.
- Doe het vlees in een bak met water en laat 2 uur erin staan.
- Spoel het vlees af en doe in een kookpan.
- Vul de pan met water zodat het vlees helemaal onderstaat. Breng aan de kook, schept schuim af en kook 2-4 uur tot het zo zacht is dat het begint uit elkaar te vallen.
- Laat het vlees uitlekken en afkoelen in een vergiet. Doe de corned beef overnacht in de koelkast zodat het goed kan fermenteren.
- Nu kan het vlees verder verwerkt worden tot broodbeleg, of in salades of soepen, etc.
- Snijd het vlees tegendraads in hele dunne plakken als je broodjes maakt.