Stoofschotel van aardappelen wortel selderij en corned beef

Stoofschotel van aardappelen wortel selderij en corned beef

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke stoofschotel van aardappelen, wortel, selderij en corned beef. Laat het vlees 5-6 dagen in de pekel staan voor de beste smaak en kook het vervolgens 2-4 uur tot het zacht genoeg is om uit elkaar te vallen. Serveer de stoofschotel warm en geniet!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Cornedbeef

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Stoofschotel van aardappelen wortel selderij en corned beef op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten voor de pekel in een pan en breng aan de kook.
  2. Zodra het zout en suiker is opgelost, laat je het afkoelen en controleer je het zoutgehalte door er een ei in te doen. Als het ei bovenop drijft, is het zoutgehalte goed. Los anders nog wat extra zout op in de pekel.
  3. Doe het vlees in een plastic bak en voeg de knoflook toe.
  4. Plaats een schaaltje op het vlees en doe deksel op de bak zodat het vlees helemaal bedekt is met pekel.
  5. Laat het vlees 5-6 dagen in de pekel staan als je een borstlap aan 1 stuk gebruikt, en 2-3 dagen als je plakken borstlap hebt. Keer het vlees dagelijks om om de kruiden en specerijen gelijkmatig te verspreiden.
  6. Was het vlees goed af om al het zout te verwijderen.
  7. Doe het vlees in een bak met water en laat het 2 uur staan.
  8. Spoel het vlees af en plaats het in een grote kookpan.
  9. Vul de pan met water tot het vlees helemaal onder staat. Breng aan de kook, schep het schuim af en laat het vlees 2-4 uur koken tot het zacht genoeg is om uit elkaar te vallen.
  10. Laat het vlees uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  11. Snijd het vlees in blokjes of plakjes en bewaar in de koelkast voor verdere verwerking.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente