Ouderwetse verse zuurkool uit het vat

Ouderwetse verse zuurkool uit het vat

Smulweb imageSmulweb

Maak ouderwetse verse zuurkool uit het vat met dit eenvoudige recept. Snijd de witte kool in reepjes, stamp tot het vocht vrijkomt en laat het minstens 4 tot 7 dagen op kamertemperatuur staan. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ouderwetse verse zuurkool uit het vat op tafel.

  1. Weeg de kruiden en het zeezout af met een keukenweegschaal en meng het in een schaaltje goed door elkaar.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en bewaar deze.
  3. Snijd de witte kool met een gekarteld broodmes in dunne reepjes.
  4. Doe een laag witte kool in een vat of emmer met een goed afsluitbare deksel en strooi daar wat van het zeezout/kruidenmengsel overheen en leg er een laurierblaadje bovenop. Herhaal dit tot alle witte kool op is.
  5. Stamp met een stampotstamper de witte kool net zolang tot het vocht uit de witte kool begint los te komen, stamp net zolang tot de witte kool net onder het vocht staat.
  6. Leg de buitenste bladeren er bovenop en daar op weer een schone baksteen zodat alle witte kool goed wordt aangedrukt.
  7. Sluit het goed af met de deksel en zet het minstens 4 tot 7 dagen op kamertemperatuur zodat het de eerste dagen warm staat. Zet het daarna op een koudere plaats zoals in de schuur of op zolder.
  8. Na ongeveer 4 tot 6 weken is de zuurkool eetbaar en hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder de zuurkool wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool