Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Vis met prei bleekselderij en tomaat uit de oven op tafel.
- Snijd de sjalotjes grof en snipper de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen, ook een stukje van het groen. Snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes. Ontvel de tomaat, haal de zaadjes eruit en snijd in blokjes. Schil de aardappelen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm olijfolie in de hapjespan en fruit de sjalotjes en knoflook 5 minuten. Voeg de prei toe en fruit nog 3 minuten. Voeg dan de bleekselderij toe en fruit nog eens 5 minuten. Bak alles door en laat het 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
- Kook ondertussen de aardappelen en maak er puree van met warme melk, boter, peper en nootmuskaat.
- Roer ongeveer 50 gram kruiden crème door het preimengsel. Voeg de tomatenblokjes toe en roer door.
- Vet de ovenschaal in en leg de vis erin. Kruid de vis met peper en zout. Voeg een schepje kruiden crème toe en bedek met het preimengsel. Maak het af met de puree en strooi paneermeel eroverheen. Leg er klontjes boter op.
- Zet de ovenschaal in de oven en laat het in 30 minuten gaar en bruin worden.