Heerlijke snelle sneeuwster

Heerlijke snelle sneeuwster

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke sneeuwster is gevuld met luchtige slagroom en advocaat. De perfecte combinatie met de zachte cake. Het is eenvoudig te maken en ziet er prachtig uit, iedereen zal onder de indruk zijn!

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Heerlijke snelle sneeuwster op tafel.

  1. Klop de eieren luchtig op met 150g kristalsuiker en vanillesuiker (1 zakje) gedurende 10 minuten op middelhoge stand. Het moet schuimen en bijna net zo dik zijn als opgeklopte slagroom.
  2. Zeef de bloem met maïzena boven de kom en spatel dit snel door het mengsel heen. Zorg dat er geen lucht ontsnapt.
  3. Doe wat bloem in een ingevette taartvorm en giet het beslag erin.
  4. Bak de taart gaar op 175 graden, gedurende 30 tot 35 minuten, tot hij goudbruin en gaar is. Test de gaarheid door erin te drukken. Als hij rustig terugveert, is de taart gaar.
  5. Laat de taart even afkoelen in de vorm en leg hem daarna op het rooster om volledig af te koelen.
  6. Giet de slagroom in een kom en voeg de kristalsuiker, mascarpone en klopfix toe. Klop dit stevig tot een luchtige maar stevige massa.
  7. Snijd de taart doormidden zodat je 2 lagen hebt. Besmeer de onderste laag met slagroomvulling en maak een bolling naar het midden toe.
  8. Meng de advocaat met wat slagroom en smeer dit op het middelste gedeelte van de slagroombol.
  9. Snijd de bovenste helft van de taart in totdat je 4 insneden hebt. Leg deze boven op de andere helft. Door de insneden en de slagroombol zal het mooi open gaan staan als een ster.
  10. Bestrooi de sneeuwster met poedersuiker. Eet smakelijk!
eet smakelijk