Paksoi met kip op oosterse wijze

Paksoi met kip op oosterse wijze

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaken van de oosterse keuken met dit gerecht van paksoi en kip. De oestersaus en sojasaus geven de kip een heerlijk Oosters tintje en in combinatie met mie maakt dit een echt smaakspektakel. Voeg een pepertje toe voor wat extra pit!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 325 g Jumbo Biologisch Kipdijlapjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Paksoi met kip op oosterse wijze op tafel.

  1. Was de paksoi en snijd deze in grove stukken, houd het groene gedeelte apart.
  2. Snijd de kip in stukjes en bak ze in de koekenpan. Bestrooi met peper en zout.
  3. Als de kip bruin is, voeg dan een goede scheut oestersaus en een scheutje sojasaus toe. Roer goed door zodat ieder stukje kip hiermee bedekt is.
  4. Roerbak de witte stukken van de paksoi in de wok samen met gember en knoflook. Als dit wat zachter is, voeg dan paprika en rode peper toe. Voeg een paar goede scheuten oestersaus toe.
  5. Kook ondertussen de mie. Als de mie gaar is, voeg dan toe aan de paksoi. Voeg nu ook taugé en het groene gedeelte van de paksoi toe en voeg wat sojasaus toe. Roer goed door met een tang.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte