Amandel sinaasappel koekjes

Amandel sinaasappel koekjes

Smulweb imageSmulweb

Zachte koekjes met een heerlijke smaak van amandel en sinaasappel. Eenvoudig te maken door alles in een kom te kneden en even in de koelkast te leggen. Bak ze af in de oven op 175 graden en je hebt heerlijke, goudbruine koekjes op tafel staan.

25 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Amandel sinaasappel koekjes op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Voeg extra amandelmeel of bloem toe als het deeg te plakkerig is (indien het niet glutenvrij hoeft te zijn).
  3. Maak van het deeg een rol, wikkel deze in plastic folie en leg het pakketje ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4-5 mm en steek er met een vormpje koekjes uit. Leg deze op de bakplaat en rol het overgebleven deeg weer uit om opnieuw koekjes eruit te steken.
  6. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven, tot de randjes goudbruin kleuren.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Sinaasappel Koekjes