Popcorn met caramel (zonder olie of boter)

Popcorn met caramel (zonder olie of boter)

Smulweb imageSmulweb

Popcorn wordt nog beter als je het combineert met karamel. Gebruik geen boter of olie. Verwarm suiker, voeg maïs toe, roer en laat afkoelen. Perfect voor allerlei gelegenheden!

15 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Popcorn met caramel (zonder olie of boter) op tafel.

  1. Doe zoveel maïskorrels in de pan dat de bodem net bedekt is. Plaats vervolgens het deksel op de pan.
  2. Na ongeveer een minuut begint de maïs te poffen. Schud de gesloten pan af en toe om het poffen te bevorderen. Open de pan niet tijdens het poffen!
  3. Doe ondertussen in de andere pan zoveel suiker dat de bodem bedekt is met een laagje van ongeveer 1/4 cm dikte. Laat de suiker op een laag vuur voorzichtig smelten. De suiker zal bruin kleuren. Als de suiker begint te borrelen, is de pan te heet.
  4. Ondertussen is het poffen in de andere pan gestopt. Giet de warme popcorn in de gesmolten suiker en roer met een houten lepel de popcorn door de pan.
  5. Als alle karamel rond de popcorn zit, doe je de popcorn op een bakpapiertje om af te laten koelen. Breek de aan elkaar geplakte popcornkorrels los.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Zuivel Caramel