Malse ambachtelijke gehaktballen in jachtsaus

Malse ambachtelijke gehaktballen in jachtsaus

Smulweb imageSmulweb

Mals rundergehakt, een saus van ui, champignons en rode wijn. Dit alles zorgt voor een smaakvol gerecht dat niet te missen is. Serveer met aardappelpuree zodat u nog meer van de saus kunt genieten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Malse ambachtelijke gehaktballen in jachtsaus op tafel.

  1. Laat gehakt op kamertemperatuur komen en doe in RVS kom. Voeg ei, paneermeel, eetlepel mosterd, peper, zout, fijn gesnipperde ui, alle specerijen en klein scheutje Worcestersaus toe.
  2. Laat vloeibare braadboter heet worden in een braadpan. Maak met je handen stevige ballen en bak ze op flink vuur mooi goudbruin, regelmatig omdraaien.
  3. Blus af met warme bouillon (water uit waterkoker of heetwaterkraan met halve tablet), deksel op de pan en laat garen. Zo krijg je een stevig, sappig balletje.
  4. Snipper peterselie grof en bewaar. Maak ondertussen de saus: ui of sjalotten fijn snipperen, champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Boter in de pan laten smelten, alles enkele minuten aanbraden, bloem en tomatenpuree erbij.
  5. Afblussen met rode wijn, room toevoegen, bouillonpoeder toevoegen, al roerend in laten koken tot de gewenste dikte. Mocht saus nog te dun zijn afmonteren met een klontje koude boter. Voeg peterselie toe en breng op smaak met peper, zout en een scheutje Worcestersaus.
  6. Doe gehaktbal (of ballen) op een bord, verdeel warme saus erover en garneer met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen