Pittige aziatische kokossoep met champignons

Pittige aziatische kokossoep met champignons

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Aziatische kokossoep met champignons is vol van smaak. Het citroengras, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook geven het gerecht een fijne kick en de kokosmelk maakt de soep romig. Serveer de soep met in reepjes gesneden basilicum.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Sereh / Citroengras
  • 4 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige aziatische kokossoep met champignons op tafel.

  1. Halveer de stengels citroengras en sla er krachtig op met bijvoorbeeld een pan zodat ze barsten. Schil de gemberwortel en snij deze in schijfjes. Hak de Spaanse peper en de ontvelde knoflook grof. Verhit de olie in de pan. Voeg het citroengras, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook toe en bak dit 2 minuten al roerend aan.
  2. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook. Laat het geheel plm. 20-30 minuten zachtjes trekken.
  3. Maak de (kastanje) champignons schoon en snij ze in plakjes. Giet de bouillon door een zeef. Gooi de restanten citroengras, gemberwortel, Spaanse peper en knoflook weg. Voeg 400 ml kokosmelk toe aan de gezeefde bouillon.
  4. Breng de soep aan de kook. Voeg de plakjes champignons toe. Breng de soep op smaak met een paar druppels citroensap of limoensap, peper, zout en een theelepel suiker.
  5. Garneer de soep met de in reepjes gesneden basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons