Basisrecept voor brood

Basisrecept voor brood

Smulweb imageSmulweb

Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood. Wanneer je de kamer binnenloopt en de geur je tegemoet komt, dan weet je dat je klaar bent voor een nieuwe dag. Met dit basisrecept voor brood maak je binnen een mum van tijd zelf je eigen brood.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Basisrecept voor brood op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal en leg het in een licht ingevette kom. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg in ongeveer 60 minuten tot dubbel volume rijzen.
  2. Stort het deeg op het aanrecht, druk de lucht eruit en bol het losjes op. Laat het deeg afgedekt 15-30 minuten liggen. Leg het gevormde deeg in een bebloemd rijsmandje met de mooie kant naar beneden. Heb je geen rijsmandje, dan kun je ook een kom gebruiken en deze bekleden met een goed bebloemde theedoek.
  3. Verwarm de oven met een pizzasteen een uur voordat het brood erin gaat op 230 graden. Zet de laatste tien minuten een lege ovenschaal op de bodem van de oven en verwarm mee.
  4. Laat het deeg in het rijsmandje in 45-65 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is voldoende gerezen als het langzaam terugveert als je met je vinger erop drukt. Stort het deeg voorzichtig op een bebloemde snijplank en snijd het brood met een scherp mes in. Schuif het deeg snel op de hete steen in de oven. Doe wat ijsblokjes in de voorverwarmde ovenschaal en sluit direct de ovendeur. Houd de oven nu dicht.
  5. Verlaag na 20 minuten de oventemperatuur naar 200 graden, haal de schaal uit de oven en bak het brood nog 20 minuten voor een mooie knapperige korst. Laat het brood helemaal afkoelen op een rooster en geniet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood