Chocolade roomijs

Chocolade roomijs

Smulweb imageSmulweb

Roomijs met stukjes pure chocolade in elke hap. Een overheelijk recept om zelf chocolade-ijs te maken met verso slagroom, melk, eidooiers en cacao. Maak het af door het ijs 5 minuten uit de vriezer te halen om te schepen.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolade roomijs op tafel.

  1. Hak de chocolade fijn. Snijd het halve vanillestokje door de helft en schraap het merg eruit.
  2. Meng de slagroom en melk in een pannetje en voeg de vanillestok en het merg toe. Verwarm dit op middelhoog vuur. Let op dat het niet overkookt, dit kan vrij snel gebeuren.
  3. Scheid de eieren en klop de eidooiers samen met de suiker tot het wit wordt. Verwijder het vanillestokje uit het roommengsel.
  4. Meng de pure chocolade door het warme roommengsel en schenk het mengsel bij de geklopte eidooiers. Blijf mixen zodat de eieren niet kunnen gaan stollen.
  5. Schenk het mengsel opnieuw in de pan en laat het op laag vuur nog even garen. Voeg nu ook het zout toe. Blijf constant roeren met een pannenlikker zodat je niets mist op de bodem van de pan. Je merkt dat de eidooiers gaar zijn als je een blijvende streep kunt trekken op een lepel met je vinger.
  6. Zeef de cacao en roer deze als laatste door het gare mengsel. Laat het geheel afkoelen. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat circa 30 minuten draaien.
  7. Haal het ijs uit de machine en doe het in een afgesloten bak. Zet het in de vriezer.
  8. Haal het ijs 5 minuten voor het eten uit de vriezer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Chocolade Chocolade maken