- 4 el Suikersiroop
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe luikse siroop op tafel.
- Snijd het stuk brie in 4 gelijke stukken.
- Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkele blaadjes dragon.
- Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden.
- Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (zorg ervoor dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
- Snijd de vijgen in kwartjes.
- Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen samen met de suiker gedurende een kwartier stoven en karameliseren.
- Frituur intussen de kaas gedurende 3 minuten op 160°C.
- Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water erbij.
- Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon.