Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe luikse siroop

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe luikse siroop

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk krokant brie-notenkroketje met een vulling van noten en dragon. De karamelachtige smaak van de vijgencompote past perfect bij dit hartige hapje. De lauwwarme Luikse siroop maakt dit gerecht compleet. Ideaal als voorgerecht of als borrelhapje!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Suikersiroop

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe luikse siroop op tafel.

  1. Snijd het stuk brie in 4 gelijke stukken.
  2. Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkele blaadjes dragon.
  3. Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden.
  4. Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (zorg ervoor dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
  5. Snijd de vijgen in kwartjes.
  6. Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen samen met de suiker gedurende een kwartier stoven en karameliseren.
  7. Frituur intussen de kaas gedurende 3 minuten op 160°C.
  8. Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water erbij.
  9. Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Fruit Vijgen