Malse biefstuk met luxe pepersaus en gebakken aardappels

Malse biefstuk met luxe pepersaus en gebakken aardappels

Smulweb imageSmulweb

Malse biefstuk met luxe pepersaus en gebakken aardappels. Sjarels glazig bakken, flamberen met cognac en blussen met bouillon. Korianderkorrels en room toevoegen. Tot gewenste dikte inkoken. Serveer met goudbruin gebakken aardappeltjes en biefstuk op kamertemperatuur en top af met de pepersaus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Cognac
  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Malse biefstuk met luxe pepersaus en gebakken aardappels op tafel.

  1. Schil de aardappels en blancheer ze 12 minuten in een pan met gezouten water. Spoel af met koud water, haal ze uit de pan en snij ze in plakken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes om en om goudbruin. Haal ze uit de pan en voeg zout en een beetje peper toe. Houd ze warm in de oven op 100 graden.
  2. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Verhit boter in een pan en kruid de biefstuk aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak 2-3 minuten aan elke kant afhankelijk van de dikte. Haal de biefstuk uit de pan en laat onder folie rusten.
  3. Bak de sjalotten in het achtergebleven kookvocht glazig, flambeer met de cognac en blus af met de bouillon. Breng aan de kook, voeg de peperkorrels toe en laat kort inkoken. Voeg nu de room toe en laat al roerend inkoken tot de gewenste dikte. Breng hoog op smaak met zout.
  4. Pak een voorverwarmd bord, leg daar de aardappels op. Plaats de biefstuk en saus erop. Garneer met takjes peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen