Italiaanse bietensalade

Italiaanse bietensalade

Smulweb imageSmulweb

Ovengebakken plakken biet met olijfolie, knoflook en oregano. Geroosterd tot perfectie, geserveerd met frisse rucola, haring, appel, peterselie en gemarineerde uienringen. Afgemaakt met een olijfolie balsamico dressing. Buon appetito!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Italiaanse bietensalade op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Pers de knoflook en smeer de plakken biet in met olijfolie, verse oregano en knoflook. Marineer de bietjes 15 minuten in de koelkast.
  3. Plaats de bietjes vervolgens in een braadslede. Rooster de bietjes in 35 minuten gaar.
  4. Laat de bietjes na het roosteren afkoelen. Marineer ondertussen de uienringen in de gedroogde oregano en witte wijnazijn.
  5. Maak vervolgens de dressing door 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn te mengen met peper en zout naar smaak.
  6. Stel de salade samen door de bietjes op een grote schaal te leggen. Verdeel vervolgens de rucola over het midden samen met de haring, appelblokjes, peterselie en uienringen.
  7. Maak de salade af met de dressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Bietensalade