Kip shaslick (restaurant recept)

Kip shaslick (restaurant recept)

Smulweb imageSmulweb

Laat de smaken lekker inwerken in deze heerlijke kip shaslick dankzij een marinade van sojasaus, zwarte peper, chillipoeder, suiker, zout en azijn. Gamba skewers zijn er niks bij!

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 ml Water
  • 1 tl Chilipoeder

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip shaslick (restaurant recept) op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in gelijke stukjes. Meng de kip, 3 theelepels sojasaus, 1 theelepel zwarte peper, chillipoeder, suiker, 1/2 theelepel zout en 1 theelepel azijn in een schaal. Zorg dat alles goed door elkaar is gemengd. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet het 1 uur in de koelkast, zodat alle smaken goed in de kip kunnen trekken.
  2. Verhit 1 theelepel olie in een wok. Roerbak de stukjes kip en dek de wok af met een glazen deksel. Laat het op een laag vuur pruttelen zodat alle vocht vrijkomt. Schep de kip uit de wok en zet het apart.
  3. Snijd de paprika's in grove stukken en verwijder de zaadlijsten. Schil en snijd de ui in grove stukken. Doe de paprika en ui in de wok en roerbak het. Schep het uit de wok en houd het apart.
  4. Doe 1 theelepel olie in de wok en fruit de geperste knoflook aan. Voeg tomatenpuree, chiliknoflooksaus, tomatenketchup, 1 theelepel azijn, 2 theelepels sojasaus, 1/2 theelepel azijn, 1 theelepel zwarte peper en 1 theelepel suiker toe aan de wok. Roer alles goed door met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Voeg het water en de maizena toe en roer goed door.
  5. Voeg de kip, paprika en ui toe aan de saus in de wok. Roer het geheel goed door, zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Warm alles nog even goed op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees