Langzaam geroosterd buikspek met venkel

Langzaam geroosterd buikspek met venkel

Smulweb imageSmulweb

Mals langzaam geroosterd buikspek met een goudbruine krokante zwoerd en een kruidige twist van venkelzaad en rozemarijn. Voeg knoflookteentjes, sjalotten, venkel en wijn toe voor extra smaak. Serveer met een heerlijke jus van het overgebleven bakvocht.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Langzaam geroosterd buikspek met venkel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Snijd het zwoerd met een scherp mes of een stanleymes tot net boven het vlees schuin in.
  3. Maal de venkelzaad fijn in een vijzel en voeg het zeezout en de rozemarijn toe. Wrijf de varkensbuik goed in met het specerijenmengsel en giet er een scheut olijfolie over.
  4. Zet het vlees in een ovenschaal en bak gedurende 10-15 minuten in de hete oven totdat het zwoerd goudbruin kleurt en begint te borrelen.
  5. Zet de oven daarna op 170 graden en voeg de knoflookteentjes (in de schil), sjalotten, venkel en wijn toe (zorg dat het zwoerd niet nat wordt) en zet 2,5 uur in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de korst te bruin wordt.
  6. Controleer of je het vlees makkelijk uit elkaar trekt en of het zwoerd krokant is. Zo niet, zet de oven nog even op de hoogste stand of zet de grill aan.
  7. Tip: van het overgebleven bakvocht kan je een heerlijke jus maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Venkel