Pittige knolselderijsoep met kokosmelk en champignons vegetarisch

Pittige knolselderijsoep met kokosmelk en champignons vegetarisch

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige knolselderijsoep met kokosmelk en champignons is een vegetarische delicatesse. Bak uisnippers tot ze glazig zijn, voeg knolselderij, djahé en kurkuma toe. Giet bouillon en kokosmelk erbij en laat 20 minuten garen. Serveer de soep met gebakken paddenstoelen en verse peterselie.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige knolselderijsoep met kokosmelk en champignons vegetarisch op tafel.

  1. Verhit olie in pan. Bak uisnippers hierin glazig.
  2. Voeg knolselderij, djahé en kurkuma toe en bak even mee.
  3. Voeg bouillon en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes garen.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en citroensap.
  5. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen goudbruin. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de soep met de gebakken paddenstoelen en strooi er wat gehakte peterselie over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Zuivel Groente Vegetarisch Paddenstoelen Knolselderij soep Champignons