Kalkoenengebraad met veenbessensausje

Kalkoenengebraad met veenbessensausje

Smulweb imageSmulweb

Geniet van kalkoenengebraad met veenbessensausje, glazige fijngesnipperde ui en knapperige wortelstaafjes aangevuld met een vleugje tijm, laurierblaadje, rode wijn en kippenbouillon. Dit alles gebakken in de oven en geserveerd met kroketten en gestoofd witloof of appeltjes met veenbessen.

60 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Kalkoengebraad
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kalkoenengebraad met veenbessensausje op tafel.

  1. Snipper de ui heel fijn. Snij 2 sneetjes spek in stukjes. Snij de wortelen in dunne staafjes.
  2. Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg het kalkoenengebraad in een ovenschaal, kruid met peper en zout en verdeel er 1 eetlepel boter in klontjes over. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het gebraad mooi bruin kleurt.
  3. Laat intussen 1 eetlepel boter licht kleuren in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de stukjes spek toe.
  4. Voeg de wortelstaafjes toe en kruid met tijm en het laurierblaadje. Giet al roerend de rode wijn en kippenbouillon erbij. Meng er ten slotte de bereide veenbessen onder.
  5. Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C. Leg de overige sneden spek op het kalkoenengebraad en giet er de veenbessensaus bij. Laat nog 45 minuten verder braden in de oven.
  6. Haal het gebraad uit de ovenschaal en verwijder het spek. Bind de saus met instant sausbinder.
  7. Serveer met kroketten en gestoofd witloof of appeltjes met veenbessen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Soep Fruit Sauzen Bessen Kippenbouillon