Ardeens gebraad met kriek en pruimen

Ardeens gebraad met kriek en pruimen

Smulweb imageSmulweb

Ardeens gebraad met kriek en pruimen. Een gerecht vol smaak en boordevol vitamines. Geserveerd met luchtige aardappelpuree en een lichte salade zet jij je gasten een feestmaal voor.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Ardeens gebraad
  • 210 ml kriekbier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ardeens gebraad met kriek en pruimen op tafel.

  1. Snipper de ui fijn en snijd de wortelen in stukken.
  2. Verhit 2 eetlepels boter en stoof de gesnipperde ui glazig. Voeg de stukken wortelen toe, samen met de tijm, het laurierblaadje en 3 geplette jeneverbessen. Meng er de pruimen onder en giet er de kriek bij. Laat 5 minuten pruttelen.
  3. Schik het Ardens gebraad in een ovenschaal en giet er het mengsel overheen.
  4. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200°C en laat het 15 minuten bakken. Dek af, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat het nog eens 45 minuten braden.
  5. Haal het vlees uit de schotel en giet de saus in een pan. Voeg het 1/2 blokje kippenbouillon en 2 dl water toe. Laat even doorkoken en bind de saus lichtjes met wat sausbinder. Breng op smaak met peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Pruimen