- 1000 g Ardeens gebraad
- 210 ml kriekbier
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ardeens gebraad met kriek en pruimen op tafel.
- Snipper de ui fijn en snijd de wortelen in stukken.
- Verhit 2 eetlepels boter en stoof de gesnipperde ui glazig. Voeg de stukken wortelen toe, samen met de tijm, het laurierblaadje en 3 geplette jeneverbessen. Meng er de pruimen onder en giet er de kriek bij. Laat 5 minuten pruttelen.
- Schik het Ardens gebraad in een ovenschaal en giet er het mengsel overheen.
- Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200°C en laat het 15 minuten bakken. Dek af, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat het nog eens 45 minuten braden.
- Haal het vlees uit de schotel en giet de saus in een pan. Voeg het 1/2 blokje kippenbouillon en 2 dl water toe. Laat even doorkoken en bind de saus lichtjes met wat sausbinder. Breng op smaak met peper.