- 1000 g rund stoofvlees
- 1 Ontbijtkoek
- 200 ml Druivensap
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofvlees met gedroogd fruit en peperkoek op tafel.
- Snipper de uien fijn. Snij de peperkoek in kleine stukjes.
- Smelt de boter in een grote kookpot en laat de fijngesnipperde uien kleuren. Voeg de (diepgevroren) stukken vlees beetje bij beetje toe en laat langs alles kanten kleuren.
- Bestrooi met de bloem en roer goed. Overgiet met de bouillon en het druivensap. Voeg de suiker, de abrikozen en de pruimen toe. Kruid met het laurierblaadje, de tijm, peper en zout. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuurtje.
- Voeg de stukjes peperkoek toe en laat nog 30 min. verder gaar worden.
- Verwijder het laurierblaadje en verdeel het stoofvlees over de borden. Serveer met frietjes, kroketten of aardappelpuree en gestoofde boontjes of gestoofd witloof.
- Als u wat meer tijd hebt, serveert u er groentepannenkoekjes bij.