- 1200 g Lamsschenkel
- 1 Bussel Gele Raapjes
- 8 g Aardperen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lamsstoofpotje met wintergroenten en zoete wijn op tafel.
- Snij de lamsschouder in gelijke stukken van 3 cm. Schil de raapjes, de wortelen, de aardperen en de pastinaken. Snij de raapjes in 6 partjes, de wortelen in schijfjes van 1 cm dik en de aardperen in 2. Snij de pastinaken eerst in de lengte in 3 en daarna in blokjes van 2 cm. Snipper de rode ui fijn en plet het knoflook met de platte kant van een mes.
- Smelt de boter in een grote kookpot met dikke bodem en meng er de olijfolie onder. Bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin, samen met de fijngesnipperde uien.
- Kruid met het saffraanpoeder, de komijnzaadjes, de takjes tijm, het geplette knoflook, peper en zout. Roer er de bloem goed onder en laat 1 minuut bakken.
- Giet er voorzichtig en langs de rand van de kookpot de witte wijn en de kippenbouillon bij. Roer er de tomatenpuree onder. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 45 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de groenten en de gedroogde abrikozen toe en laat nog 40 minuten verder garen. Kruid eventueel met peper en zout.
- Serveer met gekookte aardappelen of couscous.