Gefrituurde wijting met tartaarsaus

Gefrituurde wijting met tartaarsaus

Smulweb imageSmulweb

Krokante gefrituurde wijting met dunne frietjes en zelfgemaakte tartaarsaus. Even laten rijzen en frituren maar! Serveer bij je favoriete groenten.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Wijting
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gefrituurde wijting met tartaarsaus op tafel.

  1. Mix de bloem, het bier en het water tot een egaal mengsel. Voeg hierna een beetje zout en de gist toe en laat 1 uur rijzen bij een temperatuur van ongeveer 30 graden.
  2. Meng het ei, de peterselie, kappertjes, augurken en de sjalot met het limoensap. Schep dit door de mayonaise tot een saus.
  3. Snijd de aardappels in dunne frietjes en was deze goed in water. Laat deze vervolgens even drogen op een theedoek.
  4. Haal de gefileerde wijting door het beslag en frituur deze 6 minuten op 180 graden goudbruin. Strooi hierna zout en piri-piri peper overheen.
  5. Frituur de friet tweemaal tot ze knapperig zijn. Serveer met zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen