- 3 romanesco
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade van romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing op tafel.
- Zet een ijsbadje met ijsklontjes klaar.
- Snijd de rode ui in fijne ringen en marineer deze in de azijn. Roer hier de oregano doorheen. Zet dit minstens een uur in de koelkast.
- Snijd de roosjes uit de romanesco's en kook deze 3 minuten in ruim water met een theelepel baking soda, dit om de kleur te behouden. Plaats ze na het koken meteen in een ijsbadje.
- Rooster de amandelen 4 minuten in een koekenpan. Hak ze vervolgens in dunne schilfertjes.
- Maak de dressing door zowel de sinaasappelrasp als het sinaasappelsap met de olijfolie, mosterd, peper en zout te mengen.
- Leg de romanescoroosjes op een grote schaal. Besprenkel deze met de dressing. Garneer vervolgens met de uienringetjes en amandelschilfers.