Salade van romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing

Salade van romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing

Smulweb imageSmulweb

Salade van romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing. Snijd de rode ui in fijne ringen en marineer deze in azijn en oregano voor minstens een uur in de koelkast. Kook de romanesco 3 minuten in ruim water met baking soda en plaats ze na het koken meteen in een ijsbadje. Garneer op een schaal en besprenkel met dressing en amandelschilfers.

25 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 romanesco

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade van romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing op tafel.

  1. Zet een ijsbadje met ijsklontjes klaar.
  2. Snijd de rode ui in fijne ringen en marineer deze in de azijn. Roer hier de oregano doorheen. Zet dit minstens een uur in de koelkast.
  3. Snijd de roosjes uit de romanesco's en kook deze 3 minuten in ruim water met een theelepel baking soda, dit om de kleur te behouden. Plaats ze na het koken meteen in een ijsbadje.
  4. Rooster de amandelen 4 minuten in een koekenpan. Hak ze vervolgens in dunne schilfertjes.
  5. Maak de dressing door zowel de sinaasappelrasp als het sinaasappelsap met de olijfolie, mosterd, peper en zout te mengen.
  6. Leg de romanescoroosjes op een grote schaal. Besprenkel deze met de dressing. Garneer vervolgens met de uienringetjes en amandelschilfers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente