Winterwortelsoep met karwij en gebakken sjalotjes

Winterwortelsoep met karwij en gebakken sjalotjes

Smulweb imageSmulweb

Deze winterwortelsoep met karwij en gebakken sjalotjes is smakelijke soep die alles in zich heeft om een winterse dag beter te maken! Gegarandeerd dat jij en iedereen die mag meegenieten ’s avonds met een vol buikje op de bank ploft.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Winterwortelsoep met karwij en gebakken sjalotjes op tafel.

  1. Verhit in een soeppan 3 el olijfolie.
  2. Schep 1 el karwijzaadjes door de olie.
  3. Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en fruit 5 min. zonder te laten kleuren.
  4. Voeg de groentebouillonblokjes met het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groenten in 20 min. gaar.
  5. Verhit de resterende 3 el olie in een koekenpan. Bak de sjalotjes in 4 min. goudbruin. Hoe langer ze bakken, hoe zoeter de smaak van de sjalotjes wordt.
  6. Voeg de resterende karwijzaadjes toe en bak nog 1-2 min., of tot ze beginnen te geuren.
  7. Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer in de soeppan.
  8. Schep de soep in 4 kommen.
  9. Verdeel de sjalotjes en karwijzaadjes over de soep.
  10. Bestrooi de soep met de peterselie en peper naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden