- 1200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Winterwortelsoep met karwij en gebakken sjalotjes op tafel.
- Verhit in een soeppan 3 el olijfolie.
- Schep 1 el karwijzaadjes door de olie.
- Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en fruit 5 min. zonder te laten kleuren.
- Voeg de groentebouillonblokjes met het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groenten in 20 min. gaar.
- Verhit de resterende 3 el olie in een koekenpan. Bak de sjalotjes in 4 min. goudbruin. Hoe langer ze bakken, hoe zoeter de smaak van de sjalotjes wordt.
- Voeg de resterende karwijzaadjes toe en bak nog 1-2 min., of tot ze beginnen te geuren.
- Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer in de soeppan.
- Schep de soep in 4 kommen.
- Verdeel de sjalotjes en karwijzaadjes over de soep.
- Bestrooi de soep met de peterselie en peper naar smaak.