Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Meringuetorentjes met chocolademascarpone op tafel.
- Verwarm de oven voor op 120 °C.
- Klop de eiwitten stijf en klop er beetje bij beetje de suiker onder.
- Maak de meringues: lepel het stijfgeklopte eiwit in 8 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een inox ring om mooie, gelijke vormpjes te krijgen.
- Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Hak intussen de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
- Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
- Klop de room stijf en meng er de mascarpone onder. Hou enkele eetlepels gesmolten chocolade apart voor de afwerking en roer de rest onder de mascarponeroom.
- Maak 4 meringuetorentjes: neem 1 meringue, bestrijk met een laagje chocolademascarpone en leg er nog een meringue op. Lepel er een beetje gesmolten chocolade over. Bestrooi lichtjes met de fijngehakte pistachenoten.