Meringuetorentjes met chocolademascarpone

Meringuetorentjes met chocolademascarpone

Smulweb imageSmulweb

Meringuetorentjes met chocolademascarpone gemaakt op authentieke wijze. Stijfgeklopte eiwitten met een beetje suiker eronder, afgebakken en overgoten met gesmolten chocoladecallets uit bain-marie mengkom. Pistachenoten eroverheen en afgekoeld. Gelaagd met room en mascarpone voor een heerlijke traktatie.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Meringuetorentjes met chocolademascarpone op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  2. Klop de eiwitten stijf en klop er beetje bij beetje de suiker onder.
  3. Maak de meringues: lepel het stijfgeklopte eiwit in 8 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een inox ring om mooie, gelijke vormpjes te krijgen.
  4. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Hak intussen de pistachenoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  6. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
  7. Klop de room stijf en meng er de mascarpone onder. Hou enkele eetlepels gesmolten chocolade apart voor de afwerking en roer de rest onder de mascarponeroom.
  8. Maak 4 meringuetorentjes: neem 1 meringue, bestrijk met een laagje chocolademascarpone en leg er nog een meringue op. Lepel er een beetje gesmolten chocolade over. Bestrooi lichtjes met de fijngehakte pistachenoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts