Knolselderij veloute met uitgebakken kaantjes

Knolselderij veloute met uitgebakken kaantjes

Smulweb imageSmulweb

Deze romige knolselderij velouté met uitgebakken kaantjes is een heerlijk winters soepje. De knolselderij wordt gebakken met knoflook en tijm en krijgt een zachte smaak door de bouillon. Serveer in mooie kommen en garneer met crème fraîche, knapperige kaantjes, peterselie en wat vers gemalen peper.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 500 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Knolselderij veloute met uitgebakken kaantjes op tafel.

  1. Smelt boter in een grote pan. Voeg de knoflook, knolselderij en tijm toe en bak circa 10 minuten.
  2. Voeg de bouillon en laurier toe en laat 25 minuten sudderen totdat de knolselderij zacht is.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak spekblokjes bruin en krokant. Schep ze uit de pan, laat even afkoelen en hak de uitgebakken spekjes fijn.
  4. Verwijder de laurier en de takjes tijm uit de soep. Pureer met een staafmixer of in de blender en roer de helft van de crème fraiche en de nootmuskaat erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in mooie kommen en garneer met een lepel crème fraiche, de knapperige kaantjes, een scheutje olijfolie, peterselie, en wat vers gemalen peper. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Knolselderij