Rigatoni met scampis en kreeftensaus

Rigatoni met scampis en kreeftensaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke soort van vis pasta met scampis en kreeftensaus. Deze maaltijd heeft een rijke tomatensmaak en bevat stukjes kreeft. De scampis worden kort gebakken en de pasta is al dente. Eet smakelijk!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Cognac
  • 1 takjes Tijm (takje)
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rigatoni met scampis en kreeftensaus op tafel.

  1. Hak de kreeft in kleinere stukken. Schroei ze dicht in 2 cl olijfolie in een hoge pot.
  2. Voeg de fijngesneden ui, selder en knoflook toe. Doe er de tomatenpuree bij en laat even stoven.
  3. Flambeer met de cognac, blus met de witte wijn en visbouillon. Voeg de tijm en laurier toe en laat 1 uur op een zacht vuur onder een deksel koken. Zeef de saus en kruid met cayennepeper en zout.
  4. Pel de scampi's en snij ze overlangs volledig door. Verwijder het darmkanaal.
  5. Kook de rigatoni al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet ze af, besprenkel met 2 cl olijfolie en kruid met peper van de molen.
  6. Bak ondertussen de scampi's heel kort in de resterende olie op een hoog vuur. Kruid met peper van de molen en zout.
  7. SERVEREN: Lepel de rigatoni in de saus en meng goed door elkaar. Verdeel over de warme pastaborden. Verdeel de scampi's over de pasta. Werk af met een takje bladpeterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta