- 50 ml Cognac
- 1 takjes Tijm (takje)
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Rigatoni met scampis en kreeftensaus op tafel.
- Hak de kreeft in kleinere stukken. Schroei ze dicht in 2 cl olijfolie in een hoge pot.
- Voeg de fijngesneden ui, selder en knoflook toe. Doe er de tomatenpuree bij en laat even stoven.
- Flambeer met de cognac, blus met de witte wijn en visbouillon. Voeg de tijm en laurier toe en laat 1 uur op een zacht vuur onder een deksel koken. Zeef de saus en kruid met cayennepeper en zout.
- Pel de scampi's en snij ze overlangs volledig door. Verwijder het darmkanaal.
- Kook de rigatoni al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet ze af, besprenkel met 2 cl olijfolie en kruid met peper van de molen.
- Bak ondertussen de scampi's heel kort in de resterende olie op een hoog vuur. Kruid met peper van de molen en zout.
- SERVEREN: Lepel de rigatoni in de saus en meng goed door elkaar. Verdeel over de warme pastaborden. Verdeel de scampi's over de pasta. Werk af met een takje bladpeterselie.