Pepersteak met gebakken aardappeltjes

Pepersteak met gebakken aardappeltjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pepersteak met gebakken aardappeltjes. Marineer de steak met een mix van kruiden en bak deze samen met aardappelplakken in olijfolie en boter. Serveer met gems, witlof en radijs, en maak af met een verrukkelijk sausje van slagroom en wijn. Bon appetit!

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pepersteak met gebakken aardappeltjes op tafel.

  1. Kook de aardappelen met schil gedurende 15 minuten. Haal vervolgens de schil eraf en snijd ze in dikke plakken. Bak de stukken in olijfolie en voeg de helft van de boter toe. Fruit de uien in een andere pan.
  2. Vijzel de pepermix en marineer 1 kant van het vlees hiermee. Strooi aan de andere kant alleen een beetje zout en peper. Bak de steak aan beide zijden gedurende 3 minuten.
  3. Voeg de gehakte rozemarijn toe aan de aardappelen en voeg hier een klontje boter aan toe. Voeg vervolgens de gefruite ui aan het mengsel toe.
  4. Verdeel de little gems, de witlof en de gesneden radijsjes over de borden. Voeg naar smaak zout, peper, olijfolie, azijn en limoensap toe. Garneer met kervel.
  5. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten. Doe in de pan 4 druppels Worcestersaus en voeg de wijn toe, laat de alcohol even verdampen. Voeg vervolgens de slagroom toe en tenslotte een klontje boter. Meng goed door.
  6. Snijd de biefstuk in reepjes en bestrooi met een beetje zout. Verdeel de biefstuk en aardappelen over 4 nieuwe borden en schenk de saus eroverheen. Garneer de aardappelen met kervel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees