Heerlijke gevlochten appelstrudeltaart

Heerlijke gevlochten appelstrudeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een gevlochten appelstrudeltaart om je vingers bij af te likken. Gouden bruine bladerdeeg, gevuld met stukjes appel, suiker en kaneel. Serveer warm en geniet.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijke gevlochten appelstrudeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175°c.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine schijven. Meng dit samen met bruine suiker, bloem en kaneel in een kom. Roer goed door elkaar met een lepel.
  3. Rol het bladerdeeg uit tot een mooie langwerpige lap. Leg het appelmengsel in het midden over de lengte van het bladerdeeg.
  4. Snijd links en rechts inkepingen in het bladerdeeg en vouw nu strookje voor strookje over het appelmengsel om en om, zodat je een vlechtwerk krijgt.
  5. Smeer de bovenkant in met ei en strooi wat ruwe kaneelsuiker er overheen.
  6. Zet de appelstrudel 35 minuten in de oven.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Kruiden Appel Bladerdeeg