Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Runderlever met uiensaus en sperziebonen stamppot op tafel.
- Meng de bloem, zout en peper en meng repen lever erdoor.
- Bak uien lichtbruin in 20 g boter en iets olie en bewaar apart. Breng uien op smaak met zout, peper en salie.
- Voeg overgebleven boter en olie toe in de koekenpan en bak repen lever tot krokant buiten en nog zacht van binnen. (zo 5 min.)
- Voeg de ui mengsel weer erbij en bak even op. Doen erna de levermengsel op een serveerschaal en houd warm.
- In overgebleven bakvet doen je de bouillon en wijn en kook dit in tot gebonden saus.
- Verdeel saus over levermengsel.
- Kook de sperziebonen, aardappelen en ui samen met zout in een pan met precies genoeg water zodat er weinig vocht overblijft.
- Kook tot alles gaar is en laat het overgebleven vocht erbij.
- Prak het mengsel grof met een vork en voeg uitgebakken spekjes, nootmuskaat, zout en witte peper toe. Laat er gerust nog wat stukken aardappel doorheen zitten.
- Smelt boter in een pan en bak de spekreepjes uit.
- Serveer de stamppot met de uitgebakken spekjes eroverheen.