Runderlever met uiensaus en sperziebonen stamppot

Runderlever met uiensaus en sperziebonen stamppot

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke runderlever met uiensaus geserveerd met een romige stamppot van aardappels en verse sperziebonen, afgemaakt met uitgebakken spekjes. Maak het af met een snufje nootmuskaat, zout en witte peper.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Runderlever met uiensaus en sperziebonen stamppot op tafel.

  1. Meng de bloem, zout en peper en meng repen lever erdoor.
  2. Bak uien lichtbruin in 20 g boter en iets olie en bewaar apart. Breng uien op smaak met zout, peper en salie.
  3. Voeg overgebleven boter en olie toe in de koekenpan en bak repen lever tot krokant buiten en nog zacht van binnen. (zo 5 min.)
  4. Voeg de ui mengsel weer erbij en bak even op. Doen erna de levermengsel op een serveerschaal en houd warm.
  5. In overgebleven bakvet doen je de bouillon en wijn en kook dit in tot gebonden saus.
  6. Verdeel saus over levermengsel.
  7. Kook de sperziebonen, aardappelen en ui samen met zout in een pan met precies genoeg water zodat er weinig vocht overblijft.
  8. Kook tot alles gaar is en laat het overgebleven vocht erbij.
  9. Prak het mengsel grof met een vork en voeg uitgebakken spekjes, nootmuskaat, zout en witte peper toe. Laat er gerust nog wat stukken aardappel doorheen zitten.
  10. Smelt boter in een pan en bak de spekreepjes uit.
  11. Serveer de stamppot met de uitgebakken spekjes eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Groente Stamppot Sperziebonen