Mals rundvlees stroganoff met pilav rijst

Mals rundvlees stroganoff met pilav rijst

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijke maaltijd met mals rundvlees stroganoff met pilav rijst. Bak het vlees tot ze korst krijgen en flambeer deze met cognac. Voeg de stukjes zure augurk toe en schenk de zure room in de pan. Laat het gerecht nog even pruttelen en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Serveer deze heerlijke stroganoff met de rijst en geniet van een smaakvolle maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml Water
  • 500 g Rundvlees
  • 30 ml Cognac
  • 200 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mals rundvlees stroganoff met pilav rijst op tafel.

  1. Pel en snipper de ui fijn. Verhit een stoofpan op matig vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Stoof de ui glazig en voeg na enkele minuten de rijst toe. Roer de rijst om en laat deze kort stoven.
  2. Schenk het water in de pan (verhouding 1/3 rijst en 2/3 water respecteren). Voeg de laurier toe, zet het deksel op de pan en gaar de rijst op een zacht vuur. Zodra de rijst gaar is en al het water heeft opgenomen, voeg je een klontje boter toe en laat de boter smelten. Houd de rijst warm. Roer de rijst om vlak voor het serveren. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Haal het vlees op voorhand uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur komt. Maak de paddenstoelen (indien nodig) schoon en snijd ze in kwartjes. Snijd het rundvlees in dikke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd deze plakken vervolgens in repen van ongeveer 1 centimeter breed.
  4. Verhit een (diepe) braadpan met een klontje boter. Bak het vlees op een stevig vuur tot ze een korstje krijgen. Kruid de reepjes met peper en zout. Bak niet te veel vlees in één keer, zodat het niet gaat ‘koken. Schep het vlees uit de pan en zet het even aan de kant. Laat de braadjus in de pan.
  5. Voeg wat extra boter toe en bak de paddenstoelen in de braadresten van het vlees. Kruid de champignons met peper en zout. Voeg na enkele minuten de snippers ui en de knoflookpulp toe. Schep de tomatenpuree bij de paddenstoelen en strooi er het paprikapoeder over. Roer en laat de puree even meebakken. Zet het vuur zachter en voeg de kort gebakken reepjes vlees toe. Voeg de stukjes zure augurk toe en schenk er even later een flinke scheut cognac bij en flambeer het geheel.
  6. Zodra de alcohol is verdampt, schep je de zure room in de pan. Roer tot je een egale saus krijgt. Laat het gerecht nog even pruttelen. Let erop dat de saus niet te sterk inkookt. Proef het gerecht en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst