Pilav

Pilav

Smulweb imageSmulweb

Een uniek gerecht op basis van basmatirijst én kipfilet, met fijngesneden groenten en gedroogde kruiden. Warme perzikblokjes zorgen voor een zoete pond. Met dit lichte, frisse en zonnige gerecht kan je zomer niet meer stuk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pilav op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en snijd de paprika's en tomaten in blokjes, schil en snijd de gember (4 blokjes ter grote van een kleine dobbelsteen). Snijd de perziken in blokjes. Gebruik vier halve perziken.
  2. Kook de rijst.
  3. Verhit een scheut olie of boter in de wok en bak hierin de kipfilet gaar. Voeg de uien, knoflook en de paprika toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
  4. Voeg de tomaten, de sambal en alle kruiden toe. Gebruik een half Maggi blokje. Naar smaak kan je de andere helft eventueel later nog toevoegen. Laat even sudderen en voeg dan het blikje tomatenpuree toe.
  5. Roer goed door en laat even mee bakken. Vul het lege blikje met water en voeg dit aan het mengsel toe. Doe er ook een klein scheutje van het perzik sap bij. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer een minuutje koken.
  6. Zet het vuur wat lager en verwarm de perzik blokjes kort mee.
  7. Voeg als laatste de gekookte rijst toe en roer deze goed door de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Fruit Rijst Sauzen Bakken Perzik