Dillesaus

Dillesaus

Smulweb imageSmulweb

Een dille saus rechtstreeks uit de Zweedse keuken. De combinatie van de verfijnde smaak van dille met room zorgt voor een fluweelzachte saus. Heerlijk bij vis- en vleesgerechten en ook als dressing voor salades.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Zure room
  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Dillesaus op tafel.

  1. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoorheen.
  2. Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe totdat er een gebonden saus is ontstaan.
  3. Roer 1 eetlepel dille door de saus en laat de saus 10 minuten zachtjes koken op een laag vuur.
  4. Maak de saus op smaak met wat zout, peper en citroensap.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de zure room en de rest van de dille door de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen