- 200 g Peultjes
- 15 g Limoncello
- 2 tl Euroma Lemon Pepper
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met peultjes en verse zalmfilet in een zachte citroenroomsaus op tafel.
- Maak de peultjes schoon en snijd ze schuin in stukken van ongeveer 3 cm.
- Kook de peultjes beetgaar in water met zout (ongeveer 5-6 minuten).
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een klein beetje pastawater.
- Snijd de zalmfilet in stukjes van ongeveer 3x3 cm.
- Saus: Smelt de boter in een pannetje. Bak de sjalot- of uisnippers glazig in de boter. Blus af met de wijn en laat inkoken tot er nog ongeveer 1 eetlepel vocht over is. Voeg de room toe en laat inkoken tot de room dikker wordt. Voeg de blokjes zalm toe aan de room. Warm de saus heel even op tot de zalm nog sappig is (ongeveer 2-3 minuten). Maak de saus op smaak met zout, citroensap, citroenrasp, limoncello en lemon pepper. Voeg eventueel wat tabasco toe. Garneer met gehakte peterselie.
- Roer de uitgelekte peultjes en de zalm met saus door de pasta of serveer deze apart.