Pasta met peultjes en verse zalmfilet in een zachte citroenroomsaus

Pasta met peultjes en verse zalmfilet in een zachte citroenroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Proef de lente met onze pasta met peultjes en verse zalmfilet in zachte, romige citroensaus. Maak de peultjes schoon en snijd ze in stukken. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Saus: Bak sjalotten glazig en blus af met wijn en laat inkoken. Voeg de room en blokjes zalm toe en warm even op. Breng op smaak met zout, citroensap en rasp en lemon pepper. Serveer met gehakte peterselie.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Peultjes
  • 15 g Limoncello
  • 2 tl Euroma Lemon Pepper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met peultjes en verse zalmfilet in een zachte citroenroomsaus op tafel.

  1. Maak de peultjes schoon en snijd ze schuin in stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Kook de peultjes beetgaar in water met zout (ongeveer 5-6 minuten).
  3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een klein beetje pastawater.
  4. Snijd de zalmfilet in stukjes van ongeveer 3x3 cm.
  5. Saus: Smelt de boter in een pannetje. Bak de sjalot- of uisnippers glazig in de boter. Blus af met de wijn en laat inkoken tot er nog ongeveer 1 eetlepel vocht over is. Voeg de room toe en laat inkoken tot de room dikker wordt. Voeg de blokjes zalm toe aan de room. Warm de saus heel even op tot de zalm nog sappig is (ongeveer 2-3 minuten). Maak de saus op smaak met zout, citroensap, citroenrasp, limoncello en lemon pepper. Voeg eventueel wat tabasco toe. Garneer met gehakte peterselie.
  6. Roer de uitgelekte peultjes en de zalm met saus door de pasta of serveer deze apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta