Cataplana van zeevruchten ( portugese stoofschotel)

Cataplana van zeevruchten ( portugese stoofschotel)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Cataplana van zeevruchten. Mosselen, vongole, gamba's en vis in combinatie met een saus van paprika's, pepers, uien en tomatenpassata, kort gekookt in witte wijn. Geserveerd met rijst of lekker brood om mee te dippen. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Vongole
  • 240 g Gamba's diepvries
  • 300 g Zeeduivel
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Cataplana van zeevruchten ( portugese stoofschotel) op tafel.

  1. Verwarm de olie en doe hier eerst de laurierblaadjes en de peperkorrels even in zodat de geuren vrijkomen.
  2. Voeg uien en knoflook toe. Bak even kort mee en voeg daarna de paprika's en pepers toe. Laat de groenten even zacht worden.
  3. Blus af met de witte wijn, voeg tomatenpassata en eventueel een klein beetje water toe.
  4. Voeg mosselen en vongole toe en kook een paar minuten. Voeg daarna de gamba's en andere vis toe.
  5. Controleer of de schelpen van de mosselen en vongole open zijn en of de rest van de vis gaar is.
  6. Roer wat peterselie en koriander door het gerecht.
  7. Serveer met witte rijst of een lekker stuk brood om in de saus te dopen.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje