- 500 g Vongole
- 240 g Gamba's diepvries
- 300 g Zeeduivel
- 1 el Koriander
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Cataplana van zeevruchten ( portugese stoofschotel) op tafel.
- Verwarm de olie en doe hier eerst de laurierblaadjes en de peperkorrels even in zodat de geuren vrijkomen.
- Voeg uien en knoflook toe. Bak even kort mee en voeg daarna de paprika's en pepers toe. Laat de groenten even zacht worden.
- Blus af met de witte wijn, voeg tomatenpassata en eventueel een klein beetje water toe.
- Voeg mosselen en vongole toe en kook een paar minuten. Voeg daarna de gamba's en andere vis toe.
- Controleer of de schelpen van de mosselen en vongole open zijn en of de rest van de vis gaar is.
- Roer wat peterselie en koriander door het gerecht.
- Serveer met witte rijst of een lekker stuk brood om in de saus te dopen.
- Eet smakelijk!