Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Rendang pedis op tafel.
- Leg de klapper in een kom en schenk er een halve liter kokend water bij. Laat dit vervolgens 5 tot 8 minuten staan. Doe alles over in een fijne zeef. Druk er zoveel mogelijk vocht (santen) uit.
- Snijd het vlees in grote dobbelstenen. Bestrooi het met zout. Snipper de uien ragfijn. Pers de knoflookteentjes uit.
- Breng de santen aan de kook. Roer de uien, knoflook, sambal oelek, djahe, serehpoeder, laos, ketoembar en koenjit erdoor. Wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen. Doe er dan vlees bij en wacht opnieuw tot de santen kookt.
- Temper vervolgens de warmtebron. Leg een deksel op de pan en laat het vlees zachtjes gaarkoken (ongeveer 1-1,5 uur)
- de tijd is natuurlijk vooral afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Neem 15 minuten voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan af zodat ten minste een derde van het vocht kan verdampen.