Sate met varkenshaas spiesjes

Sate met varkenshaas spiesjes

Smulweb imageSmulweb

Kruidige sate met varkenshaas spiesjes van de barbecue. De homemade satésaus maakt het helemaal af. Serveer het op een bordje of prikker en smullen maar.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2.5 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sate met varkenshaas spiesjes op tafel.

  1. Hak de kleine ui en teentjes knoflook fijn. Neem een kleine steelpan en roer de laatste acht ingrediënten door elkaar. Breng het mengsel aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat de saus voor 10-12 minuten sudderen bij voorkeur op een sudderplaatje. Vergeet niet af en toe erin te roeren.
  2. Snijd de varkenshaas in de breedte in kleinere stukken. Zorg dat je 3 à 4 stukken per prikker hebt. Rijg de stukken vlees op acht metalen of houten satéprikkers.
  3. Bak de varkenshaas saté op een matig heet vuur voor ongeveer 3 à 4 minuten. Controleer of het vlees gaar is.
  4. Bedruip de stokjes met satésaus en serveer het daarnaast ook op een bordje. (optionele stap: Heb je geen satéprikkers, dan kun je het vlees ook in de pan even om en om goed dichtschroeien in wat olie eventueel met wat Harissa voor de smaak)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees