Herfstige sukade lapjes met koekkruiden

Herfstige sukade lapjes met koekkruiden

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door deze herfstopper met sukadelapjes en koekkruiden. Het vlees is botermals en de kruidige jus maakt het helemaal af. Ideaal voor een gezellige avond.

120 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Herfstige sukade lapjes met koekkruiden op tafel.

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Doe boter en wat olijfolie in een stoofpan en laat heet worden.
  3. Bestrooi het vlees flink met peper en zout. Leg lapjes vlees in de pan en schroei ze om en om mooi bruin.
  4. Breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker.
  5. Maak bouillon van een tablet. Doe dit nooit met koud water want dan schrikt het vlees en kan het taai worden.
  6. Voeg geperste knoflook, halve uienringen, laurier en jeneverbessen toe aan de pan.
  7. Blus af met de hete bouillon tot de lapjes net onderstaan.
  8. Voeg de speculaaskruiden, tomatenpuree en een flinke scheut rode wijn toe.
  9. Laat de stoof nu op zacht vuur voor 2 tot wel 4 uur stoven met deksel op de pan tot het vlees helemaal uit elkaar valt en botermals is.
  10. Verwijder de laurierblaadjes en jeneverbessen.
  11. Maak de kruidige saus, als die al niet voldoende ingekookt is, wat dikker door wat bloem toe te voegen.
  12. Serveer het vlees met de kruidige jus en geniet van de heerlijke kruidige smaken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes