Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Herfstige sukade lapjes met koekkruiden op tafel.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Doe boter en wat olijfolie in een stoofpan en laat heet worden.
- Bestrooi het vlees flink met peper en zout. Leg lapjes vlees in de pan en schroei ze om en om mooi bruin.
- Breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker.
- Maak bouillon van een tablet. Doe dit nooit met koud water want dan schrikt het vlees en kan het taai worden.
- Voeg geperste knoflook, halve uienringen, laurier en jeneverbessen toe aan de pan.
- Blus af met de hete bouillon tot de lapjes net onderstaan.
- Voeg de speculaaskruiden, tomatenpuree en een flinke scheut rode wijn toe.
- Laat de stoof nu op zacht vuur voor 2 tot wel 4 uur stoven met deksel op de pan tot het vlees helemaal uit elkaar valt en botermals is.
- Verwijder de laurierblaadjes en jeneverbessen.
- Maak de kruidige saus, als die al niet voldoende ingekookt is, wat dikker door wat bloem toe te voegen.
- Serveer het vlees met de kruidige jus en geniet van de heerlijke kruidige smaken.