Amarettini kersen tiramisu voor veel gasten

Amarettini kersen tiramisu voor veel gasten

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere frisse mousse gemaakt van kersen, amarettini, mascarpone en advocaat. Dit gerecht is eigenlijk een Italiaans dessert, maar dan met een Duitse twist. Perfect voor een grote groep gasten.

25 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Bitterkoek
  • 37.5 g Kirschwasser

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Amarettini kersen tiramisu voor veel gasten op tafel.

  1. Laat de kersen uitlekken in een vergiet (sap wordt niet bewaard behalve als er kinderen mee-eten, dan kun je in plaats van kirsch ook kersensap gebruiken voor de amarettini). Hou wat kersen apart voor de garnering.
  2. Doe de amarettini in een diepvrieszak en verkruimel de amarettini grof met behulp van een deegrol.
  3. Verdeel de amarettini over de glazen schaal (of schalen).
  4. Druppel wat van de kirsch over de amarettini.
  5. Verwarm de kersenjam in een pannetje zodat die vloeibaar wordt.
  6. Roer de uitgelekte kersen door de vloeibare kersenjam. Laat wat afkoelen. Verdeel de kersen over de amarettini en gebruik het sap dat vrijgekomen is.
  7. Doe de kwark, mascarpone of roomkaas, advocaat, vanillesuiker, mespunt zout en honing in een grote kom. Klop dit met behulp van een mixer goed door elkaar. Proef of de massa goed op smaak is. Voeg anders nog wat naar smaak toe.
  8. Verdeel de kwark/mascarponemassa over de kersen. Strijk glad.
  9. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  10. Garneer de tiramisu met een beetje advocaat, wat overgebleven kersen en het amandelschaafsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Kersen Tiramisu