Rodebietensoep met rammenas

Rodebietensoep met rammenas

Smulweb imageSmulweb

Heb je zin in een verrassend soepje? Probeer dan eens deze Rodenbietensoep met rammenas! De aardappel, rammenas, tijm, ui, knoflook en selder zorgen samen voor de pittige en kruidige smaak van deze soep. Laat je verrassen door de mix van lekkere ingrediënten en serveer met zure room en rammenas!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Zure room
  • 1200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rodebietensoep met rammenas op tafel.

  1. Schil de rammenas en rasp hem (je hebt 3 eetlepels nodig). Snijd de rest in blokjes van 1 cm. Snipper de ui en het knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de groene selder in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
  3. Voeg de blokjes rammenas en aardappel, de stukjes selder en de takjes tijm toe. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 40 minuten zachtjes sudderen.
  4. Snijd ondertussen de rode bieten in grove stukken.
  5. Meng de zure room met de geraspte rammenas.
  6. Voeg na 40 minuten de rode bieten toe aan de soep en laat nog 5 minuten sudderen.
  7. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
  8. Werk de kommetjes soep af met een lepel zure room met rammenas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen Soep