Slowcooker navy beans (witte bonen)

Slowcooker navy beans (witte bonen)

Smulweb imageSmulweb

De Slowcooker navy beans (witte bonen) zijn perfect voor een hartig en goedkoop diner. Laat de bonen één nacht weken in zout water, laat ze uitlekken en spoel ze af. Bak spek, ui en knoflook en voeg tomatenpuree, melasse, suiker, azijn, Worcestershire sauce en chilipoeder toe. Kook de bonen in de slow-cooker voor 4-5 uur tot ze zacht zijn en de saus begint in te dikken. Serveer warm met verse broodjes.

120 min bereiden

bijgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Slowcooker navy beans (witte bonen) op tafel.

  1. Plaats de droge bonen in een grote pan. Giet 6 cups water over de bonen en roer de 2 eetlepels zout erin. Deksel op de pan en laat de bonen één nacht weken.
  2. De volgende dag, bonen uitlekken en vang de 4 cups water op. Spoel de bonen af en zet apart.
  3. Verhit ondertussen de olie in een grote pan op matig hoog vuur. Voeg de spekjes, knoflook en ui toe in de pan en roer regelmatig tot bacon knapperig begint te worden (ongeveer 8-10 minuten).
  4. Voeg daarna de tomatenpuree, melasse (stroop), suiker, azijn, Worcestershire sauce en chilipoeder toe aan het mengsel. Breng het aan de kook, onder voortdurend roeren en roer er dan de afgespoelde bonen en 4 cups achtergehouden water toe.
  5. Haal van het vuur en doe het in de Slowcooker. Zet hem op hoog voor 4-5 uur tot de bonen zacht zijn en de saus begint in te dikken. Houd bonen in de slow-cooker op "warm" totdat klaar om te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Witte bonen