Romige varkenshaas-champignon pie

Romige varkenshaas-champignon pie

Smulweb imageSmulweb

Een zalig gerecht van boterzachte varkenshaas en smaakvolle champignons in een romige saus. Dat kan bijna niet beter, behalve dan op smaak gebracht met tijm en knoflook. En nog beter: het hele baksel wordt bedekt met bladerdeeg en in de oven goudbruin gebakken!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige varkenshaas-champignon pie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui 5 minuten.
  3. Voeg de knoflook en de tijmblaadjes toe, bak nog een paar minuten en breng over naar een 1,2 liter grote ovenschaal.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak de varkenshaas een paar minuten en breng over naar de ovenschaal.
  5. Smelt de boter in de pan en bak de champignons een paar minuten en meng vervolgens door de varkenshaas in de schaal.
  6. Strooi er wat bloem over en meng dit goed door.
  7. Meng in een kom de bouillon met de room, breng op smaak met zout en peper en giet het over het vleesmengsel.
  8. Bedek de schaal met bladerdeeg en maak er een decoratie op naar eigen idee.
  9. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel en zet 30-40 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart