Zalmforel met knoflook-citroen-boter-kruidensaus

Zalmforel met knoflook-citroen-boter-kruidensaus

Smulweb imageSmulweb

Deze zalmforel met knoflook-citroen-boter-kruidensaus is subliem. De zalm is gebakken op een bedje van Italiaanse kruiden, de huidkant hoeft niet gekruid te worden. Presenteer met romige en heerlijke saus van knoflook, citroensap en witte wijn in een handomdraai.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zalmforel met knoflook-citroen-boter-kruidensaus op tafel.

  1. Kruid de bovenkant van de zalm met Italiaanse kruiden en zout. De huidkant hoeft niet gekruid te worden.
  2. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de zalm met de huidkant naar boven ongeveer 3-5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Draai de zalm om en bak nog 2-4 minuten. Voeg eventueel nog wat olie toe indien nodig.
  4. Haal de pan van het vuur, leg er een deksel op en laat de vis nog 5-10 minuten nagaren.
  5. Verwijder de huid van de vis en leg de vis op een bord.
  6. Voeg de knoflook, citroensap en witte wijn toe aan het overgebleven bakvet en bak op middelhoog vuur ca. 1 minuut.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg 1 eetlepel peterselie en 2 eetlepels boter toe.
  8. Roer tot de boter is gesmolten en er een romige saus ontstaat.
  9. Leg de vis terug in de pan, lepel de saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
eet smakelijk