Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Spicy Vietnamees stokbroodje (bánh mì)

Spicy Vietnamees stokbroodje (bánh mì)

magazine badge magazine

Een heerlijk en pittig Vietnamees stokbroodje (bánh mì) met gemarineerd varkensvlees, komkommer, wortel, limoen, paté en munt. Het vlees wordt eerst geroosterd op de barbecue en daarna geserveerd op een stokbroodje met diverse groenten en een saus van mayonaise en limoen. Een echte aanrader!

135 min bereiden lunch/brunch gerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 280 g varkenshaas lang
  • 4 el marinade ketjap
  • 1 el srirachasaus
  • 0.5 komkommer
  • 1 wit stokbrood
  • 40 g crème paté
  • 150 g juliennewortel
  • 1 limoen
  • 10 g Munt
  • 2 el Mayonaise
  • 1 barbecue
  • 1 satéprikker

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Spicy Vietnamees stokbroodje (bánh mì) op tafel.

  1. Doe het vlees in een bakje of zakje samen met de marinade en 1 el sriracha. Verdeel de marinade goed over het vlees en laat 2 uur afgesloten in de koelkast marineren.
  2. Steek de barbecue aan. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Klap het smalle stuk van de varkenshaas dubbel, zodat het vlees overal even dik is en zet vast met de satéprikker. Rooster het vlees 15-20 min. op de barbecue.
  3. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken en halveer deze in de lengte. Besmeer de onderkanten van het brood met de paté. Verdeel er de wortel en komkommer over. Halveer de limoen en knijp 1 helft uit over de broodjes. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de broodjes. Verdeel de blaadjes van de takjes munt over de broodjes. Bestrijk de snijkant van de bovenkanten van de broodjes met mayonaise en leg ze op de broodjes.