Vegetarische taco schelpen vol groenten bonen en een frisse salade

Vegetarische taco schelpen vol groenten bonen en een frisse salade

Smulweb imageSmulweb

Deze vegetarische taco's zitten boordevol groenten zoals paprika, tomaat, maïs en kidneybonen. Het geheel wordt afgemaakt met een frisse salade van sla, blokjes avocado, jalapeño peper en tomaat. Het gerecht wordt geserveerd in warme taco schelpen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Tacoschelpen
  • 1 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Vegetarische taco schelpen vol groenten bonen en een frisse salade op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Laat de maïs uitlekken en doe hetzelfde met de kidneybonen. Was de little gem sla. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd ze in smalle reepjes. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe koekenpan of wok en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg na een minuut de gerookte paprika toe en de paprikareepjes. Bak ze al omscheppend gedurende 3 minuten mee.
  4. Blus het geheel af met de bouillon en voeg de maïs, bonen en tomatenblokjes toe. Laat de chili 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Leg de taco's na 5 minuten op een bakplaat en laat ze in het midden van de oven gedurende 5 minuten warm worden (let op: sommige taco's zijn al na 2 minuten gaar en warm!).
  6. Snijd de sla in dunne reepjes. Haal de taco's op tijd uit de oven.
  7. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd de avocado in blokjes. Roer de jalapeñopepers erdoor. Breng op smaak met zout en eventueel peper.
  8. Schep het bonenmengsel in de taco's en serveer met de slareepjes en de avocadomix eroverheen. Voeg voor de kleur en frisse smaak tomatenstukjes toe. Schep in elke taco een flinke lepel zure room (optioneel).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Vegetarische salade Frisse salade