Pompoencake met luxe botercreme en pecankaramel

Pompoencake met luxe botercreme en pecankaramel

Smulweb imageSmulweb

Mix het luchtige basterdsuiker met boter, voeg de eieren toe en spatel afgekoelde pompoenpuree, bakmeel, specerijen totdat het luchtig is. Bak de cake en laat afkoelen. Verwarm het water en kristalsuiker in een steelpan tot een karamel. Voeg pecannoten toe en stort op bakpapier en hak fijn. Mix boter, roomkaas, poedersuiker en bestrijk de cake tot slot met mezelfgemaakte botercrème en pecankaramel.

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 90 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pompoencake met luxe botercreme en pecankaramel op tafel.

  1. Kook de pompoenstukjes met 2/3 van het water op laag vuur in 15 minuten gaar.
  2. Pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde puree en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  4. Vet de cakevorm in met boter, bekleed met bakpapier en bestrijk opnieuw met boter.
  5. Mix met een mixer de basterdsuiker met 175 g boter licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix op de laagste stand de afgekoelde pompoenpuree erdoor. Zeef het bakmeel en de specerijen boven de kom en spatel het er zo luchtig mogelijk door.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Steek hem in het midden van de cake, komt de prikker er schoon en droog uit dan is de cake gaar.
  7. Laat de cake in 2 uur afkoelen op een rooster.
  8. Leg een stuk bakpapier klaar.
  9. Verwarm de kristalsuiker met de rest van het water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Laat de suikerkristallen oplossen en zet dan het vuur hoog tot de suiker diepbruin kleurt. Neem direct van het vuur en doe de pecannoten erbij. Schep om en stort de karamel op het bakpapier en laat 15 minuten afkoelen.
  10. Hak de pecan-karamel met een mes in grove stukken.
  11. Klop de rest van de boter met de roomkaas en poedersuiker in 4 minuten luchtig. Bestrijk de bovenkant van de cake ermee en bestrooi met de pecan-karamel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Pompoencake